torsdag 10 april 2014

Fryst daimtårta

Jag bjöd på denna tårta sista gången på stickcafè. Den blev omtyckt och ett bra tips till påsken. Här kommer receptet. Botten 3 äggvitor, 2 dl strösocker, 1 dl grovt hackad mandel Fyllning: 4 dl vispgrädde, 3 äggulor, 1 dl strösocker, 1 dubbeldaim Garnering kakao och påskgodis Ugn 150 grader Gör så här:1. Vispa vitorna hårt tillsammans med 1 dl strösocker. Vitorna ska bli blanka.2. Vänd ner resterande socker samt mandel. 3. Lägg ett bakplåtspapper i en form med löstagbar botten och diametern 24 cm. Smörj pappret. 4.Häll smeten i formen. Grädda ca 60 min.. Ta ut kakan låt den svalna. Behåll den i formen. 5. Fyllning: Vispa grädden. 6. Vispa äggulor och socker 6 - 8 min, hacka daimen. 7. Rör ner hälften av grädden i äggsmeten. Blanda väl och tillsätt resten av grädden och den hackade daimen. 8. Häll daimsmeten ovanpå kakan. Täck medplastfilm och frys in kakan. ta ut kakan 20 - 30 min före serveringens tillfället. Sikta lite kakao över. Dekorera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar