fredag 30 november 2012

Lingonparfait

Den här lingonparfaiten serverade jag på stickcafè som gjorde succè. Här skall ni få receptet! Lingonparfait med pepparkakskross 4 äggulor 1 dl florsocker 1 1/2 dl rårörda lingon 4 dl vispgrädde ca 150gr pepparkakor (krossade) Kolasås 2 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 dl farinsocker Vispa ihop äggulor, florsocker och rårörda lingon. Vispa grädden, blanda med lingonsmeten. Täck en avlång form med plastfolie. Häll ett lager av smeten i formen. Strö över hälften av pepparkaks krosset, häll resten av smeten och avsluta med ett lager pepparkakskross. Dra plastfolie över och frys i minst 4 timmar. Kolasås Vispa ihop grädde, mjölk och socker i en kastrull. Låt såsen koka på svag värme under omröring tills den tjocknar. Låt parfaiten stå framme en stund före servering. Strö över hela lingon. Jag gjorde dubbel sats. I en 25
cm form och i små formar. Det som lämnade över. Kanske ni hinner svänga ihop parfaiten till lilla jul. Ingen promenad ikväll jag nämde i ett tidigare inlägg att Hilda är en "frusi lock", men nu är jag det också. Det blåser rätt genom kläderna. Jag håller på att sticka babysockor. Jag önskar er en trevlig Lilla Jul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar